LUC STEELS WINT 29ste NTSV-IC TE BILZEN


REEKSWINNAARS: 
I: Luc Steels, II: Marc Stepman, III: Rita Hofman, IV: Christine Bossu, V: Rita Schouteden

LITTERA TESSENDERLO KAAPT DE CLUBTROFEE WEG

Frany Gregoor

Dat men met wat minder deelnemers (81) ook een super boeiende wedstrijd kan beleven werd in Bilzen nogmaals bewezen.

HEUK, QUANT en de slechts 15 punten voor LAS, kregen gelukkig een vervolg met de eerste alles-af: PREEKJE. Wie dacht dat het deelnemersveld uit elkaar gewaaid was na WOEI, had het mis, want na 5 beurten hielden nog 22 spelers gelijke tred met theo max. In beurt 6 koos de jury het toch maar minder erge DOODETEN boven o.a. DOODNIEST en DOODSTEN. Uit de MEETKAN vloeiden voor enkele deelnemers wat druppels weg, edoch, er waren genoeg mogelijkheden om de schade te beperken. Even later werd William Callewaert op een applaus en een geschenkje getrakteerd voor zijn solo SNIEREN. En toen KWAM de pauze. Max 479. Wat bleek? Het verschil tussen de negende en de eerste in de stand bedroeg slechts zes punten:

1 476 Bert Leyssens

2 474 Bert Van der Loo, William Callewaert, Stefaan Roels

5 473 Wesley Eikenaer

6 472 Jan Cornet, Luc Steels, Marianne Van de Nest

9 470 Marc Stepman, Frans Symons

Na de Limburgse vlaai werd nog een geschenkje aangeboden: EX voor 39 punten. Vervolgens zag een groot aantal scrabbelaars een ONMENSJE over het hoofd. Zo kwam William Callewaert aan de leiding met 4 punten voorsprong op Luc Steels. Tijdens de volgende 7 beurten gaven die twee tenoren elkaar geen duimbreed toe. Zelfs de solo INZUIGE van Jan Cornet sneed hen de adem niet af. Maar, we weten ondertussen waar de prijzen worden uitgedeeld. Voordat iedereen weer van het dorpje Kleine-Spouwen naar zijn eigen grote stad vertrok, gaf CITY de beslissende wending aan de rangschikking. Luc Steels triomfeerde. Knap zeg! Marc Stepman graaide met zijn schitterende tweede plaats in een beweging de zege in reeks II mee. In de overige drie reeksen stonden de vrouwen hun mannetje: Reeks III Rita Hofman, Reeks IV Christine Bossu, Reeks V Rita Schouteden.

Dankzij de prestaties van Stefaan Roels (6), Rita Van de Ven (8) en Frans Symons (11) mocht de clubbeker mee naar Tessenderlo.