DE OTC (TAALCOMMISSIE)

taalcommissie1

OTC 2011Dit zijn de leden van de OTC (= overkoepelende taalcommissie). Het NTSV werkt samen met de Scrabble Bond Nederland (SBNL) en de Malino Federatie (MF) in de OTC,vandaar de naam 'overkoepelende taalcommissie'. Momenteel telt de OTC 4 leden, hieronder stellen zij zich aan u voor.

Wat doet de OTC zoal?

Het uitwerken, bijhouden en optimaliseren van het Taalreglement en van de Scrabblewoordenlijst (SWL), die door de drie samenwerkende bonden als bindend worden aanvaard.

Vanaf 2014 zijn alle woorden tot en met 11 letters bindend. Vanaf 2016 zijn ook alle woorden tot en met 12 letters bindend. Vanaf 2021 zijn ook alle woorden tot en met 13 letters bindend.

Daarnaast werkt de OTC steeds verder aan het optimaliseren van het woordbestand tot en met 15 letters. De SWL 2021 (2 t/m 9 letters) wordt in boekvorm uitgegeven door Van Dale Uitgevers. De 10-, 11- en 12-letterwoordenlijsten en andere woordenlijsten zijn door de bonden in eigen beheer uitgegeven (alleen voor leden).

Tot slot nog dit

Wie taalvragen heeft of taalproblemen wil voorleggen aan de OTC, kan contact opnemen met de voorzitter Bertrand De Bouvere, zijn mailadres vind je hieronder naast zijn foto door op contact te klikken. Je kan hem ook aanspreken op een interclub of kampioenschap, daar loopt hij meestal ook rond. En wees gerust: hoe meer vragen ze krijgen, hoe liever die heren het hebben...

Ben je eens benieuwd naar hun werk?

Klik dan eens op de andere items onder de rubriek 'taal' en je kunt het resultaat van hun werk bewonderen.

de bouvere  bertrand

De Bouvere Bertrand (afgevaardigde NTSV)

Voorzitter, aanspreekpunt voor taalvragen

Thuisclub: Ypsilon Heist

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vanparys  rogerVan Parys Roger (afgevaardigde Malinofederatie)

Penningmeester en notulist

jongepier henkJongepier Henk (afgevaardigde SBNL)

Contactpersoon met "Van Dale Uitgevers"

Thuisclub: De Wase Sint-Niklaas
verstraete marcelVerstraete Marcel (afgevaardigde NTSV)

Thuisclub: Homerus Gent


© 2015