custom background color for joomla articles

SCRABBLENIEUWS

ūüíď Scrabbelen: letterlijk de max!¬†

 

IC GENT 11.02.23

DEELNEMERSLIJST

PLAN JE ROUTE MET GOOGLE MAPS

NOODNUMMERS: 0494 23 40 50 - 0474 33 26 09

 

SENIORENKAMPIOENSCHAP 25.02.23 GEANNULEERD

NIEUWE DATUM: 16.09.23

bericht van Blanco Tielt:

Blanco Tielt ziet zich genoodzaakt het seniorenkampioenschap op 25.02.23 te annuleren. In de plaats daarvan zal het georganiseerd worden op 16 september 2023, de enige vrije datum in 2023.

Kort even het verhaal.

Toen we op de gebruikersvergadering van de Europahal in mei 2021 (!) het Seniorenkampioenschap planden voor zaterdag 25 februari 2023 in de kleine zaal van de Europahal (het vroegere JOC) was er op de stedelijke kalenders geen vuiltje aan de lucht.

Kort geleden vatte een Tieltse dartsvereniging, opgericht in november 2021, echter het plan op om een groots tornooi in Tielt te organiseren. Zij wendden zich tot de reservatiediensten in de Europahal en daar werd vastgesteld dat de grote zaal van de Europahal (waar o.a. onze paasscrabble plaatsvindt) op 25 februari 2023 nog vrij was. De dartsclub begon aan een promotiecampagne in de hoop 150 deelnemers bijeen te krijgen voor hun evenement. Tot hun grote verbazing schreven er zich 380 spelers in. Voeg daar supporters en toeschouwers aan toe en dan weet je dat daar vanaf 11 uur een massa volk aanwezig zal zijn en dat alle parkings tot ver in de omgeving bezet zullen zijn. Ondertussen kregen wij al een telefoontje van de dartsclub met de vraag of zij van onze zaal gebruik konden maken gezien de onverwachte volkstoeloop. 

Eerst hielden we de boot af maar bij nader toezien achtten we het beter onze organisatie uit te stellen. De nieuwe datum voor het Seniorenkampioenschap is zaterdag 16 september 2023. 

Wetende dat er op zaterdagnamiddag aan de hoek van de Sportlaan en de Tramstraat een boerenmarkt plaatsvindt en er ook in de sporthal De Ponte sportactiviteiten zijn, zouden we zeker problemen gekend hebben met de parkeergelegenheid want het dartstornooi is op 25 februari al volop bezig wanneer de scrabbelaars in Tielt aankomen.  

Wij mogen normaliter uit de tafelvoorraad van de grote zaal putten maar dat zou nu niet het geval zijn en dus zouden we in extremis tafels moeten bijbestellen. De keuken moet gedeeld worden, dus al ons keukenmateriaal en ook onze versnaperingen zouden daar tussen ander materiaal terechtkomen. Als de tussenschotten gesloten blijven, is er weinig geluidsinterferentie tussen de grote en de kleine zaal  maar met een gemeenschappelijke keuken die uitgeeft op de grote zaal en toegang tot de kleine zaal zouden er toch nog wel regelmatig zaalgeluiden en bejubelende 'one hundred and eighty's" kunnen doordringen naar de scrabblezaal.

Redenen genoeg dus om naar een alternatief uit te kijken. Rekening houdend met de interclubkalender en de persoonlijke planning voor 2023 was 16 september de beste optie. En we hadden geluk dat die datum nog vrij was!

Wij danken jullie allemaal voor het begrip en hopen onze NTSV-senioren in groten getale te mogen begroeten op 16 september 2023. De intussen al ge√Įnde inschrijvingsgelden worden eerstdaags teruggestort.

Scrabblegroeten uit Tielt waar we ons nu opmaken voor de Paasscrabble ...

Het bestuur van Blanco Tielt