JAN DE RIDDER WINT SCRABBLERIJKE PARTIJ

NTSV IC KOKSIJDE 2019 (2) NTSV IC KOKSIJDE 2019 (3)

Marc Stepman zegeviert bij het B-peloton en Harm Logghe bij het C-peloton
Littera Tessenderlo winnaar clubtrofee

verslaggever: Rita Meurens

Het zag er zes maanden geleden even niet zo goed uit voor het voortbestaan van onze interclub...

Een fantastisch idee vanwege het NTSV-bestuur om de interclub van COXHYDE onder hun vleugels te nemen als bijkomende NTSV-IC was de meest welkome oplossing die ik me kon indenken. Wij zijn oneindig dankbaar hiervoor want het blijft toch onze betrachting om naar jaarlijkse gewoonte de scrabbelaars in onze mooie Witte Burg te mogen verwelkomen. We doen ons best om dat volgend jaar opnieuw zelfstandig te kunnen doen... Bij leven en welzijn.

Een mooie opkomst van 116 van de 118 ingeschreven spelers geeft ons zeker moed.

Welkom allemaal!

Voor de start geeft Ronny Rutten nog een beknopte uitleg over de nieuwe ranking die vanaf januari in voege zal gaan. Daarna kan de wedstrijd beginnen.

Bij gebrek aan een jarige in de zaal laat ik de eerste trekking over aan onze dappere, op interclubs alomtegenwoordige Cécile. Met respect!

Het resultaat is povertjes: een CES voor 16 punten is de max. In de vier volgende beurten bakt ondergetekende er niet veel meer van maar de scores blijven stijgen en langzaam opklimmen is ook klimmen. Bij de beurten zes, zeven en acht levert de trekking telkens een scrabble op voor heel veel punten en met heel veel mogelijkheden, maar ook met heel veel nullen. Een domper op de feestvreugde voor de slachtoffers. Niet getreurd, er komen nog kansen want met een paar mooie plakkers die veel opbrengen gaat het spel met een score van 514 punten de pauze in.

Ervaringen worden uitgewisseld al of niet op het speciale rokersterras, al of niet rond de koekentafel, al of niet buiten met zicht op onze mooie hoge duinen.

Na de gebruikelijke mededeling van de tussenstand gaan we er na twintig minuten opnieuw tegenaan, de ene met een beetje meer moed dan de andere.

NTSV IC KOKSIJDE 2019 (11) NTSV IC KOKSIJDE 2019 (12)

Een lettertrekking levert meteen in de elfde beurt de vierde scrabble van de partij. Maar liefst zeventien verschillende mogelijkheden kwamen te voorschijn. Daarop volgend is het weer plakken geblazen tot de QUICHE op tafel komt met een score die een scrabble waard is, tenminste als de quiche op de juiste plaats werd geserveerd.

Nog twee scrabbles volgen in de zestiende en de zeventiende beurt. De X en de Y hebben we voor de laatste twee beurten bewaard en ze leveren beide hun puntenwaarde dubbel op zodat de eindscore toch mooi 1070 punten opbrengt en dit ondanks de povere start.

En ja hoor! Er zijn wel degelijk solo's gemaakt: de KNODJES in de vijfde beurt waren alleen voor Jef Wuyts, Bert Leyssens heeft zich als enige AANGEDOST in de achtste beurt en Ridder Jan kon niet achterblijven, hij soleerde met INDROPT in de elfde beurt.

Ei na, door een vergetelheid vanwege de verantwoordelijke bleven de soloprijzen thuis achter in Ronse. Geen mogelijkheid dus om ze nog snel op te halen. De solisten werden getroost met de belofte dat hun prijs zal overhandigd worden op de volgende interclub van Chipka Aalst.

De proclamatie volgde al amper een half uurtje na het einde van het spel. Hoe goed hebben ze daar in de jurykamer hun best gedaan!!

Om de samenwerking met, en de verantwoordelijkheid van het NTSV in deze te benadrukken werden de prijzen door Mark Stepman en Martine Driegelinck aan de beste spelers toegekend.

Ridder Jan nam zoals vaak het geval de trofee van overwinnaar in ontvangst. Mark Stepman stond als beste B-speler op de achttiende plaats en Harm Logghe eindigde als beste C-speler op de vierentwintigste plaats.

Littera Tessenderlo ging ook nu met de clubtrofee naar huis dankzij de mooie vijfde plaats van Herman Theys, de zesde plaats van Stefaan Roels en de twaalfde plaats van Gerda Van Mierlo. Geen 'Peerdevisser' deze keer… volgend jaar wie weet?

NTSV IC KOKSIJDE 2019 (4)

Ha, toch het vermelden waard: Mark Stepman verzorgde de lottrekking van de NTSV-prijzen en toverde zowaar allemaal dames als winnaars uit de hoed!

Ik eindig dit verslag met dank aan de jury voor het vlotte werk, dank aan al onze medewerkers in de zaal maar vooral ook met een warme waardering voor de gezellige en rustige sfeer tijdens het spel.

Tot volgend jaar mag ik wensen? De zaal wordt alvast opnieuw gereserveerd voor 24 oktober 2020!

NTSV IC KOKSIJDE 2019 (5)

© 2015