Scrabbleweekend Rijs 26 oktober t/m 28 oktober 2018

Rijs (1)

Bert van der Loo

26 oktober 2018: gearriveerd in Hotel Gaasterland in Rijs, Friesland. Scrabbleweekend met 25 andere scrabble-liefhebbers!

Op de deelnemerslijst o.a : Floris van Ouwerkerk, Jan de Kruiff, Jos van Rooijen, Jos Leyssens, Jef Wuyts, Luc Moelants, Karin van Linden, Nana Van Den Bossche, Paul De Bosscher, Marijke Treur, Wytze Groen, Aad de Vette, Marian Ten Thije, Maaike Hoek en vele anderen.

Vrijdagavond, 1ste wedstrijd:

Floris van Ouwerkerk wint deze wedstrijd met afstand. Een lastige partij met nogal moeilijke scrabbles, begonnen met CHARPIE (pluksel) waarbij ook sharpei, sharpie en rapheid tot de mogelijkheden behoorden. Zelf had uw reporter een nulscore met haperig en modderde hij wat aan in de openingsbeurten.

Duplomaat verraste de zaal met ALKYNTJES (133) in beurt 8 en in de tiende beurt had uw reporter FAIRDERE voor 67 punten.

Bij de pauze stond ik zowaar derde achter Floris van Ouwerkerk en Jos Leyssens en dat gaf enige moed want ik vond het nogal matigjes wat ik uit de letters haalde.

Een voor mijn positie beslissende scrabble was EPATEERT voor 90 want die had niet iedereen denk ik.

OPSNOEIE vond ik wel en enkele mensen hadden nul voor omsnoeie. Floris van Ouwerkerk soleerde nog met AFVOUWEND en was een flinke maat te groot voor de rest.

Theomax beeindigde de partij met 1035 punten.

Uitslag top-9: 1) Floris van Ouwerkerk (927 p.), 2) Bert van der Loo (809 p.), 3) Jos Leyssens (782 p.), 4) Jan de Kruiff (773 p.), 5) Luc Moelants (739 p.), 6) Jos van Rooijen (731 p.), 7) Karin Van Linden (703 p.), 8 Carolien A. (680 p.), 9) Marijke T. (672 p.)

Morgen om half 10 de tweede partij...

Rijs (5)

Zaterdagmorgen: tweede wedstrijd:

Floris van Ouwerkerk wint ook deze wedstrijd...

De tweede partij was weer geen makkelijke, met woorden als CONTIGUS (scouting!), AANBIKTE , NADARTJE, SURRA, SFEERVAK en BEWEID. Bij de pauze ging ik Floris nog tien punten voor maar een verkeerd geplaatst sfeervak bedierf de sfeer en kostte mij 33 punten.

Jan de Kruiff eindigde tweede en Bert van der Loo derde.

Tussenstand: theomax: 2010 p.

Top-5: 1) Floris van Ouwerkerk: 1747 p., 2) Jan de Kruiff: 1580 p., 3) Bert van der Loo: 1574 p., 4) Jos Leyssens: 1525 p, 5) Luc Moelants: 1444 p.

Na de lunch kon men de omgeving verkennen of naar Sneek of Drachten om musea te bezoeken, anderen gingen wandelen in de fraaie Friese omgeving.

Rijs (3)

Zaterdagavond, 19u30: derde wedstrijd 

Karin Van Linden wint deze wedstrijd!

De derde partij bracht in beurten 2, 3 en vier scrabbles op het bord met BEAMBTEN (101), AANZETJE (80) en HIPSTEN voor 91 punten.

Daarna soleerde Floris van Ouwerkerk met DECIME voor 34 en terwijl de spelers o.a geruiten maakten voor 94 maakte Duplomaat er BORGTUIN van voor 104 punten. Ook KWELA (42) was van de computer en daarna soleerde Jos Leyssens met FAUNESK voor 48 punten.

De computer deed nog driemaal van zich spreken, met FLOID, INSPER en vooral ISOCHORE(87) hadden wij het nakijken... . Karin Van Linden leidde al bij de pauze en hield goed stand, ook Aad de Vette speelde met zijn tweede plaats een prima partij voor Jan de Kruiff en Maarten Beekhuis.

Tussenstand na drie partijen: 1) Floris van Ouwerkerk (2615 p.), 2) Jan de Kruiff (2474 p.), 3) Bert van der Loo (2456 p.), 4) Jos Leyssens (2399 p.), 5) Karin Van Linden (2332 p.).

Rijs (2)

Zondagvoormiddag, 4de wedstrijd:

De beslissende partij werd toch weer door Floris van Ouwerkerk gewonnen nadat Nana Van Den Bossche bij de pauze de leiding had. DOUANIER-AUTOENDE-EUZIETJE-STIELMAN en HONENDEN waren de scrabbles "voor de rust" en ONDERARM was de enige van na de pauze.

Vooral het missen van stielman deed pijn bij de Vlamingen omdat het daar een gekend woord is.

Floris van Ouwerkerk soleerde deze keer met VENTS en Jan de Kruiff met TJOST en uw reporter leek op zilver af te koersen maar oh, schande, ik miste QUANGO voor 72 in de allerlaatste beurt en moest met de derde plaats genoegen nemen (sorry Dennis "Quango" Slemmer..) Iedereen viel bij de proclamatie in de prijzen en er werd nog flink gelachen. Het was al met al een tof weekend, lekker gespeeld met goeie medespelers, op naar de volgende editie!?

Rijs (6)

© 2015