JOS LEYSSENS WINT IC PUTTE 2023, CHIPKA AALST CLUBWINNAAR

Godelieve Monden

Voor de tweede keer ging in zaal SAC op linkeroever te Antwerpen de IC Alfabet Putte van start. Spelleiders Marjan Vinck en Kristoff Sel gaven het startsignaal stipt om 14.00 uur.

Met het woord MEDOC toostten de meeste spelers al dadelijk op een goed verloop van het spel. Na DEPUTE kwam de eerste scrabble op het bord met GEALUIND, goed voor 80 punten. Vele spelers scoorden ook met AFGELUID of NAGELUID.

Met HOL en HAKEN stevende we naar de 2de en 3de scrabble….  ZEEGODIN voor 82 p. en dadelijk daarna ASKEGEL voor 94p. In deze 7de beurt werden ook de scrabbles AGEKEYS - GEKASTE - GESHAKE - GESKATE - KEGELAS – ZEGEKANS gelegd maar voor minder punten.

RIBEYE, een solo van Bert Leyssens, en daarna WENSJE en QUENAS brachten het spel tot aan de pauze met een tussenstand van 590 punten. Herman Theys, Kris De Beule en Bert Van der Loo vormden het aanvoerend trio.

Na een heerlijke versnapering ging het tweede deel van start met het woord MODIST dat dadelijk in de volgende zet verlengd werd tot MODISTEN. Met ONTZEG en WENT waren we op weg naar de 4de en laatste scrabble: NERVEND. Met de woorden COX, RUFT, KEF en JABS bereiken we het einde van het spel met een totaalscore van 1051 punten.

Wegens een nulscore verloren Herman Theys en Kris De Beule beiden hun leidende positie waardoor veteraan Jos Leyssens de eerste plaats veroverde, gevolgd door Dirk Van den Herrewegen en Bert van der Loo.

Reekshoofden van reeks II/III/IV en V zijn Bert van der Loo, Hilde Goedefroot, Johan Vanluchene en Marcel Verstraete.

Door de prestaties van Jos Leyssens, Bert Leyssens en William Callewaert wint CHIPKA AALST de clubbeker.

Bravo aan allen en graag tot volgend jaar!

top-10