JAN DE RIDDER WINT 35ste INTERCLUB VAN HOMERUS GENT

Linda De Groote en Hilde Goedefroot

De opluchting was groot in Gent! Na drie jaar kon men eindelijk nog eens het tornooi organiseren!

112 enthousiaste scrabbelaars kwamen uit alle windstreken naar Gentbrugge getreind, geautood, gefietst of getramd.

Klokslag 14.00 uur trok Hilde de eerste letterblokjes uit het zakje. Daar kwam  het woord viskom uit voor 36 punten. De volgende beurten zorgden voor een mooi ‘torentje’ op het spelbord met de woorden eau, spin, snel en gauge. De partij brak nog niet echt open en de scores bleven laag. Met nog een ‘plakkertje’ hele geraakte men eindelijk eens boven de 40 punten. Nulde in beurt zeven bracht al wat meer animo in de zaal. De volgende beurten zorgden voor iets meer aanbouwmogelijkheden. Toen volgden de woorden koetse en doyen  en eindelijk, in de tiende beurt toverde Hilde de eerste scrabble uit haar letterzakje. Een vertoner bracht een degelijke score van 82 punten op. Roterend was ook een mogelijkheid.

Na een versterking van de inwendige mens met een heerlijke koffiekoek van de plaatselijke bakker, kwam de tussenstand waarbij Jef Wuyts eerste stond en Jan De Ridder tiende. Daar zou wel verandering in komen …

Het spel kabbelde rustig verder zonder veel uitschieters. De woorden zware, menu en heef brachten samen 111 punten op. In beurt 14 was de tweede scrabble een feit. Men kon nazinder, nierzand en rondzaai vormen maar rijnzand bracht met 72 punten het meeste op. In beurt 15 kwam een beroepsmilitair langs, een boefer voor 39 punten. Moetende werd de derde en laatste scrabble van de dag voor 89 punten. In beurt 17 kwam dan een surplusje van 59 punten met extra’s. Een herenjas met panden, een jacquet bracht dan ook nog eens 52 punten op. De partij werd na 19 beurten afgesloten met een wig van 42 punten.

Op een eindscore van 874 punten haalde de uiteindelijke winnaar, Jan De Ridder, met 843 punten de buit binnen. Een prachtige remonte en een terecht fiere winnaar!

Bruno De Bouvere en Herman Vanackere eindigden tweede en derde met één puntje verschil.

Marc Baelde was winnaar in groep II, Nana Van Den Bossche in groep III, Christine Vandewalle in groep IV en Lieve Vanderleyden in groep V.

Ypsilon Heist keerde met een mand vol lekkers terug naar zee.

Proficiat aan allen!

Een geslaagd tornooi wat ons betreft en we zien jullie graag volgend jaar terug!

top-10