1 mei – DAMESKAMPIOENSCHAP

Ingericht door Fair Play Destelbergen in de Bosrank in Deinze

MARIANNE VAN DEN NEST PAKT HAAR TWEEDE TITEL

REEKSWINNAARS:

II: Marianne van den Nest III: Nana Van Den Bossche, IV: Christine Vandewalle, V: Ann Buelens

Paul De Bosscher

Wat een zalige locatie had Omer met zijn clubgenoten uitgekozen. Perfect om de 53 ingeschrevenen een schitterende namiddag te geven. Als je dan ook nog weet dat de organisatoren voor een gratis tombola hadden gezorgd waarbij alle deelnemers en mede-organisatoren een prijs konden bemachtigen met dank aan alle sponsors. We beseffen welk immens werk het moet geweest zijn om op zoveel plaatsen te gaan schooien, maar je ziet dat het kan.

Om je ook maar te zeggen dat alle afwezige scrabbelaarsters ongelijk hadden!

En nu het spel zelf. De eerste twee trekkingen waren alvast geen hoogvliegers. Met UZIS en WUFTE werd een score van 54 punten bereikt. In de eerste beurt werd de maximale zet SURIS gemist. In de 3de beurt was het meteen prijs, GEBEURDE 84 pt gevolgd door GRIENEN 103 pt zetten de trend voor nog scrabbles. EXOOT en HENGELE waren tussendoortjes, VERMOEDE of VERDOEME voor 80 pt, tussenin VOZER, om naar de pauze te trekken met VERBRONS 98 pt en KUCHELT 118 pt.

641 punten aan de pauze en 5 scrabbles, het is al minder geweest. Susan Geens van Heureka stond 3de, Nana Van Den Bossche van Quercus 2de en heel verrassend van Homerus stond Louise Van ’t Hooft aan de leiding met 591 punten of 92,10 %.

Het bord lag op dat moment niet zo denderend meer, waardoor de scores in de 4 volgende beurten beperkt bleven met NEL, LIKEND, ENTMES en KYAT. Entmes was trouwens een solo van Rita Van De Ven. In beurt 15 kwam echter de zet die bepalend was. PAAITJES of IPAATJES zorgden voor 92 punten. In de daaropvolgende beurt legden een aantal speelsters AF voor HENGELE, gevolgd door WANTSJE, om dan tot de laatste en zevende scrabble te komen, RONDSLA voor 87 punten, wat een scrabble-solo was voor Linde De Groote. Het spel eindigde met MAC.

19 beurten, 7 scrabbles en 1062 punten, niet slecht he?

Mini-dameskampioenen dan: in reeks V won Ann Buelens van Quercus Ronse met 752 punten of 70,81 %, in reeks IV was dit Christine Vandewalle van Ypsilon Heist met 848 punten of 79,85 %, in reeks III was Nana Van den Bossche van Quercus Ronse de beste met 890 punten of 83,80 % terwijl de winnares in reeks II de algemene winnares werd. Uit reeks I kwam geen enkele deelnemer.

Algemeen, op de vijfde plaats strandde de kampioene van vorig jaar Gerda Van Mierlo van Littera Tessenderlo met 861 punten of 81,07 %, vierde werd Nana Van Den Bossche van Quercus ronse met 890 punten of 83,80 %, op de 3de plaats kwam Magda Lezy van Syllabe Izegem met 896 punten of 84,37 %, op de 2de plaats vinden we An Verbeke van Ypsilon Jette met 902 punten of 84,93 % en winnares en dameskampioene van 2023 is Marianne Van Den Nest van ’t Peirt Dendermonde met 908 punten of 85,50 %.

Littera Tessenderlo won de clubbeker met 24 plaatspunten, van Gerda Van Mierlo, Erna Darcis en Godelieve Saenen. ’t Peirt Dendermonde werd tweede en Blanco Tielt was derde.

Ik vond het weer geweldig dat ik de spelleider mocht zijn van het kampioenschap van de prachtige scrabble-dames.

top-10