BELGISCHE PLOEG WEDEROM TE STERK VOOR NEDERLAND

Bert van der Loo

Op 24 juni vond te Apeldoorn weer de scrabble-interland plaats tussen Nederland en België.

Plaats van handeling was het plaatselijke denksportcentrum dat gelukkig in de speelzaal over een airco beschikte.

Nadat SBNL-voorzitter Rudy Kuijpers zijn openingspraatje had gehouden en we nog een moment stilte in acht namen voor de ons ontvallen Wytze Groen, werden de volksliederen gespeeld en kon de wedstrijd rond kwart voor elf worden gestart.

Wedstrijdleider Jeanette Bree was aanvankelijk niet te verstaan maar nadat er een microfoon werd aangerukt ging het verder crescendo.

Jury Twan Swenker moest alles in zijn eentje doen dus de wedstrijd was iets later klaar dan gehoopt maar er werd, mede door de airco, niet geklaagd.

De eerste partij telde vier scrabbles, BAKDEGEN-DAGORDER-HOFWEGEN en REVISOR en aan het beid bleek Floris van Ouverkerk Jan De Ridder en Bert Leyssens naast zich op het podium te hebben.

Na deze partij gingen de beste tien van beide landen door om de wisseltrofee te bekampen en de overigen speelden om 5 extra bonuspunten voor hun land te verdienen.

Uiteraard was er eerst tijd voor een lunch en om de accu's even op te laden, al dan niet in de zon.

De eerste scrabble in de tweede partij, NUMERALE, viel pas in de tiende beurt te noteren en was een solo voor Jan De Ridder.

Daarna volgde nog AFKUISE, INJECTIE en LOSGEREI en ook die laatste was een soo voor Jan. Hij moest echter weer buigen voor Floris die ook de tweede partij naar zich toe trok en daarmee de Nederlandse eer hoog hield.

De eindstand was 35-49 en dit is voor Nederland een goede uitslag, weliswaar was de Belgische ploeg beslist niet op volle sterkte maar wij zijn in de breedte gewoon de mindere.                                

Al bij al een geslaagde scrabble-dag en op naar interland 25 !